free web hosting | website hosting | Business Web Hosting | Free Website Submission | shopping cart | php hosting

PRESENTACIÓ

Hola, em dic Xavier Deulonder i Camins. Vaig nèixer a Barcelona el 1965; vaig estudiar la carrera d'història a la Universitat de Barcelona entre 1983 i 1988; l'octubre de l'any 2000 vaig començar a estudiar la carrera de documentalista a la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre les meves aficions, hi figuren llegir i, sobretot, jugar a escacs.

Pel que fa a la meva relació amb l'escepticisme, haig de començar explicant que, en la meva infantesa i adolescència, jo era catòlic creient i practicant, en aquesta actitud hi influí tant el meu entorn familiar com l'educació que vaig rebre, tot i que vull deixar clar que, per a mi, anar a missa cada diumenge fou sempre una opció personal i, en cap cas, una obligació imposada per ningú. Quan tenia disset anys -1982- vaig perdre la fe per la senzilla raó que no podia estar segur que les creences difoses per l'Església catòlica, ni per cap altra confessió, fossin veritat. Vaig començar a trobar que la idea de l'existència de Déu i d'una vida al Més Enllà tenia unes bases molt febles, i que no podia basar jo la meva vida en unes coses de les quals no se'n pot saber res del cert; haig de dir que, abans, jo pretenia creure en el catolicisme perquè aquesta religió era "la veritat".

Vaig adonar-me que jo no podia ser creient de cap religió perquè, per creure en alguna cosa, necessitava proves concloents; de fet, és per això que crec en el teorema de Pitàgores, en l'esfericitat de la terra, en les teories de Galileu, etc. Aquesta mateixa actitud va portar-me a desconfiar de tot allò amb aspecte paranormal -extraterrestres, horòscops, fenòmens prodigiosos, etc-.

Un bon record que conservo de la meva joventut és l'emissió per Televisió Espanyola -aleshores, l'única televisió existent a Catalunya- de la sèrie Cosmos, realitzada i presentada pel dissortadament desaparegut científic Carl Sagan (1934-1997), prologuista també del llibre Història del Temps, de Steven Hopkins. En aquella sèrie, adquirible ara en vídeo, s'hi exposaven temes de tota mena -astronòmics, filosòfics, històrics- sempre des d'un punt de vista racional, acceptant només com a vàlid allò que es pugui comprovar experimentalment.

Vaig descobrir l'existència del "moviment escèptic" a la biblioteca de Vic -des de 1996 resideixo a Osona-, on vaig trobar-hi una revista dita El Escéptico dedicada a desmentir els suposats elements paranormals i teories pseudocientífiques que, més o menys, tothom n'ha sentit a parlar. A partir d'aquella revista, vaig interessar-me per trobar d'altres fonts escèptiques, sobretot a Internet.

I és tot això el que m'ha motivat a crear aquesta pàgina escèptica.

TORNAR A LA PÀGINA PRINCIPAL